De 5 meest gemaakte fouten bij isoleren

Isoleren moet je leren

Het isoleren van een dak is pas zinvol wanneer dat op een correcte manier gebeurt. Foutief aangebrachte isolatie kost alleen maar geld, je zal weinig of niets uitsparen op energiekosten. Meer nog, door condensatie krijg je vochtproblemen die rechtstreeks leiden naar schimmels met alle negatieve gevolgen voor de kwaliteit van je woning en je gezondheid.

Het is dan ook uiterst belangrijk dat je dakisolatie laat installeren door vaklui. Isomax heeft enkele specialisten in huis. Hun jarenlange ervaring heeft hen geleerd wat de meest voorkomende fouten zijn die voorkomen bij dakisolatie. Wij sommen ze graag even op:

Te weinig isolatie

Een muur of een dak moet kunnen “ademen”, zo wordt beweerd. Teveel isolatie leidt tot “verstikking” en dus tot schimmels. Dit is een fabel. Schimmels ontstaan net op plaatsen waar te weinig isolatie voorzien is of waar deze verkeerd geplaatst is. Het best doe je beroep op vaklui van Isomax. Door hun ervaring kunnen ze als geen ander je dak op de meest voordelige manier thermisch isoleren.

Laat wat ruimte

Vroeger werd geopperd om ruimte te laten tussen de isolatie en het onderdak. Dit zou een goede ventilatie bevorderen. Door de jaren heen bleek dit echter meer na- dan voordelen te hebben. Koude buitenlucht zorgt immers voor condensatie wat resulteert in vochtproblemen. Isomax raadt altijd aan om de volledige ruimte op te vullen met isolatie. Dat zorgt niet alleen thermisch voor een beter resultaat maar ook akoestisch.

Te smalle isolatie

Isolatie moet altijd en overal nauw aansluiten bij de houten kepers van het dakgebinte. Wanneer je werkt met isolatiedekens is het erg belangrijk dat je dekens kiest die minstens één centimeter breder zijn dan de werkelijke op te vullen breedte. Wanneer je de dekens op maat moet snijden, bijvoorbeeld bij een onregelmatige structuur van het dak, zorg je er voor dat de isolatie net iets groter is dan de op te vullen ruimte.

Onderbreken

Isomax zorgt er steeds voor dat het isolatiemateriaal en de dampremmende folie nooit en nergens doorboord moeten worden. Dat is de enige manier op condensatie, met alle bijkomende gevolgen, te vermijden.

Niet lucht- en dampdicht

Om condensatie te vermijden moet een dak steeds lucht- en dampdicht zijn. Enkel dan kan je vochtproblemen vermijden en zal het energieverbruik dalen. Het is dan ook belangrijk steeds de juiste materialen te gebruiken. Door hun jarenlange ervaring weet Isomax perfect welke materialen zij moeten gebruiken.

Een dak isoleren is een mooie klus voor een handige doe-het-zelver. Hou er wel rekening mee dat je met een slecht geplaatste isolatie vaak meer kwaad dan goed doet. Twijfel je aan jezelf? Doe dan zeker beroep op een vakman van Isomax. Deze éénmalige investering verdien je vrij snel terug, maand na maand.

Vraag nu een vrijblijvend adviesgesprek aan.

VRAAG GRATIS DIAGNOSE

  • Meer dan 2500 (tevreden) klanten
  • Ruim 3000 uitgevoerde werken
  • 350.000 m2 geïsoleerde spouwmuren
  • Duizenden m2 overige isolaties
  • Oplevering in 2 maanden
  • Professionele aanpak, gegarandeerd resultaat

Wij geven advies over de beste isolatie oplossing voor uw toepassing.
Geen Verplichtingen... Geen Voorwaarden...