Is mijn spouwmuur geschikt?

Stel de juiste vraag

In een rangschikking van meest gestelde eerste vragen staat “wat kost het om mijn woning te isoleren?” helemaal bovenaan. Ten onrechte. Als eigenaar van een pand moet je je in de eerste plaats afvragen of je woning wel geschikt is voor na-isolatie.

Enkele problemen kan je als leek eenvoudig met het blote oog zelf vaststellen. Om andere euvels te ontdekken doe je het best beroep op een specialist zoals Isomax.

Glazuur

Welke negatieve indicatoren kan je zelf vaststellen? Het meest eenvoudige is kijken of de gevel heel erg te lijden heeft onder slagregen. Ook kan je zelf zien of het buitenspouwblad, de buitengevel zeg maar, dampremmend is. Wanneer je woning afgewerkt is met geglazuurde bakstenen, tegels of mozaïek wordt na-isoleren iets minder eenvoudig. Is je woning bepleisterd of geschilderd met een bepaalde soort verf zit je met een zelfde probleem. Uiteraard bestaat voor haast elk probleem een oplossing. Wanneer je twijfelt contacteer je best Isomax die je absoluut uitsluitsel geeft over de mogelijkheden.

Vocht en scheuren

Ander aandachtspunt is de kwaliteit van de muur. Vertoont deze scheuren of is de binnenmuur ontsierd door vochtplekken te wijten aan binnen sijpelend regenwater? Dan neem je best zo snel mogelijk contact op met een specialist van Isomax. We gaan in de eerste plaats altijd de gevelschade in kaart brengen. Nadien stellen we een duurzame oplossing voor. Scheuren en vocht zijn ernstige problemen die de kwaliteit van een huis stevig kunnen ondermijnen. Gelukkig zijn het geen onoplosbare problemen, maar ze moeten wel aan de basis worden aangepakt.

Kijker

En dan is er nog de spouw zelf die vaak een haard van verdoken gebreken is. Deze zijn vaak te wijten aan onnauwkeurig werk van de aannemer en enkel vast te stellen met gespecialiseerde apparatuur, meer bepaald een endoscoop. Dit is een camera waarmee een specialist, zoals Isomax, via een gaatje in de buitenmuur eventuele tekortkomingen in de spouw van de muur kan vaststellen.

Naar welke problemen gaan we op zoek? In de eerste plaats de breedte van de spouw. Die moet minimum 5 centimeter bedragen. Vervolgens gaan we controleren of de spouwankers in goede staat verkeren. Zij verbinden de buitengevel met de binnenmuur. Wanneer deze ankers er slecht aan toe zijn, brengen we de stabiliteit van de woning in gevaar wanneer we de spouw gaan opvullen. Tot slot mag de spouw ook niet te erg vervuild zijn door brokken baksteen en resten opgedroogde mortel.

Verklaart de specialist van Isomax je muren in orde om geïsoleerd te worden? Prima, maar voor hij een offerte maakt bekijkt hij zeker nog enkele andere zaken die invloed hebben op de werken. Zoals ventilatie- en afvoerkanalen die door dwars door de muur gaan. Lopen er elektriciteits- of andere leidingen in de spouw? Tot slot brengt hij ook duidelijk in kaart welke gaten er in de binnenmuur zijn, denk maar aan schakelaars, stopcontacten, rolluikkasten en eventuele ingebouwde kasten.

De prijs van een na-isolatie is uiteraard erg belangrijk net zoals de terugverdientijd van de investering. Maar de allereerste vraag die je je moet stellen is of de muren van je woning klaar zijn om geïsoleerd te worden. De specialisten van Isomax kennen het antwoord op deze vraag.

Maak daarom een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs!

 

 

 

VRAAG GRATIS DIAGNOSE

  • Meer dan 2500 (tevreden) klanten
  • Ruim 3000 uitgevoerde werken
  • 350.000 m2 geïsoleerde spouwmuren
  • Duizenden m2 overige isolaties
  • Oplevering in 2 maanden
  • Professionele aanpak, gegarandeerd resultaat

Wij geven advies over de beste isolatie oplossing voor uw toepassing.
Geen Verplichtingen... Geen Voorwaarden...