Isoleren? Pur, pur, pur…

Er zijn verschillende manieren om je spouwmuur te isoleren. Bij Isomax hebben we van bij de start gekozen voor polyurethaanschuim, beter gekend als PUR-schuim.

Veel keuzemogelijkheden maakt het kiezen vaak heel erg moeilijk. Dat geldt ook voor isolatiematerialen. We zetten de verschillende producten op een rijtje:

  • Glas- of steenwol: dit is een natuurlijk product in de vorm van vlokken of vezels. Het grote voordeel is de brandveiligheid, nadeel is dat je het niet kan toepassen in speciale gevelsituaties.
  • Isolatieparels: dit zijn witte of zwarte parels of korrels. Deze zijn niet natuurlijk van aard. Doorsnee isolatie met weinig negatieve punten, maar ook geen positieve uitschieters.
  • PUR-schuim: dit is een kunststof schuim. Scoort over de hele lijn uitzonderlijk goed en kan in alle soorten gevels gebruikt worden.

Isomax heeft van bij de start duidelijk de kaart van PUR getrokken. Geen onlogische keuze wanneer je de verschillende beoordelingen naast elkaar legt. We gaan dan ook graag wat dieper in op enkele van deze voordelen.

Isolerend

In de eerste plaats is PUR de beste van de klas omwille van zijn isolerende waarde, en dat is nog altijd de belangrijkste reden om een na-isolatie in overweging te nemen. De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Deze vergelijking geeft een duidelijk beeld van wat de verhouding is tussen wat deze isolatie kost en wat ze opbrengt.

Blijven ademen

Ook het vochtgedrag van PUR is fenomenaal. Concreet betekent dit dat je muur dankzij deze schuim de kans krijgt om te blijven ademen. Op die manier vermijd je rot en schimmelvorming.

Kieren

Het grote probleem van vocht is dat het z’n weg zoekt tot in de kleinste kiertjes. Datzelfde geldt gelukkig ook voor PUR. Het schuimt zet uit tot in de kleinste voegen en hoekjes. Je mag dan ook rekenen op een “volledige” isolatie van je muur. PUR hecht zich bovendien stevig aan de bakstenen. Eenmaal uitgehard, wat op amper enkele minuten tijd gebeurt, is het materiaal sterk. Heel sterk. Toch moet je geen angst hebben om eventuele kunststofleidingen in de spouw te beschadigen.

Geur

Zijn er dan geen nadelen verbonden aan het werken met PUR? Overtuigd van de voordelen van PUR hebben we ook één klein nadeel ontdekt dat dan ook nog eens van voorbijgaande aard is: geurhinder. Werken met PUR ruikt vies, zeg maar stinkt. Maar de ruimtes stevig verluchten volstaat om alle onaangename geurtjes snel te laten verdwijnen.

Niet overtuigd van de voordelen van isoleren met Isomax en PUR? Vrees je dat deze woorden louter commerciële verkoperspraat zijn? Neem dan zeker contact op met één van onze specialisten. Hij heeft een lijst met meer dan 2500 klanten waar we in totaal meer dan 400.000 m² muren geïsoleerd hebben. Om u een idee te geven: dat zijn om en bij 100 voetbalvelden die we duivels goed onder handen hebben genomen.

Vraag nu uw vrijblijvende diagnose aan »

VRAAG GRATIS DIAGNOSE

  • Meer dan 2500 (tevreden) klanten
  • Ruim 3000 uitgevoerde werken
  • 350.000 m2 geïsoleerde spouwmuren
  • Duizenden m2 overige isolaties
  • Oplevering in 2 maanden
  • Professionele aanpak, gegarandeerd resultaat

Wij geven advies over de beste isolatie oplossing voor uw toepassing.
Geen Verplichtingen... Geen Voorwaarden...